homesitemapcontactA+

Nel op weg

Soms Zit Het Mee, …

Soms zit het mee, …

Nel is 'op weg' naar een aangepaste auto: Nieuwe instructeur en nieuwe instellingen. Het rijden gaat helemaal niet zo goed. "U heeft nog wel wat oefening nodig", vindt hij. Het is dan inmiddels half zes en deze boodschap komt niet fijn aan bij Nel (understatement).
Lees meer
  • 02-01-2018
CBR- En Vakantiestress

CBR- en vakantiestress

In de tweede passing gaan we al mijn handelingen na bij het autorijden: autogordel, contact aan, richtingaanwijzer, ruitenwisser, cruise-control, verlichting, raampje open. Allerlei onderdelen moeten worden verplaatst of omgebouwd. Gelukkig zijn het echte uitvinders in zo’n werkplaats.
Lees meer
  • 13-12-2017
WMO, CBR, BPM

WMO, CBR, BPM

Nel blogt over haar rijbewijs- en autoperikelen: mijn volgende stap in het project 'Auto' is een aanvraag doen voor een vervoersvoorziening bij de WMO. Daarmee hoop ik geld te krijgen, omdat ik voorlopig afzie van het regionaal vervoer.
Lees meer
  • 29-11-2017
Rijlessen

Rijlessen

Maar voor een auto met een joystick moet je eerst weer lessen nemen en opnieuw een rijtest doen. Weer laten zien dat je met de nieuwe aanpassing veilig kunt rijden. De autoverkoper schat vijf tot tien lessen. Ik schat van niet. Ik heb talent.
Lees meer
  • 30-10-2017
Chic Toffeebrown

Chic toffeebrown

Al maanden ben ik nu bezig om mijn mobiliteit zo geregeld te krijgen dat ik zoveel mogelijk de regie over mijn leven hou. De eerste hobbels zijn genomen. Eigen auto of taxi: eigen auto, check! Rijbewijs verlengd: check!
Lees meer
  • 11-10-2017
Eerst Mijn Rijbewijs

Eerst mijn rijbewijs

Leuk hoor, het voornemen dat ik een 'eigen' auto wil hebben als vervanging van de UWV-Mercedes, maar dan moet ik eerst mijn rijbewijs maar eens laten verlengen. Het zou immers heel stom zijn om een auto te kopen en dan geen rijbewijs meer te hebben.
Lees meer
  • 13-09-2017
Een Eigen Auto

Een eigen auto

Nieuw! Nel blogt over haar auto- en rijbewijsperikelen. 'Alles met een taxi is misschien wel zo relaxed, zei een kennis. Geen inspannende zoektochten naar de juiste route en een parkeerplaats. Je lekker laten terugrijden als je moe bent.' Of kiest Nel voor 'eigen regie'?
Lees meer
  • 23-08-2017