homesitemapcontactA+

Marjolein in Nepal en Tibet

De hoogvlakte op (7)

Hoe makkelijk leven hebben wij wel niet als vrije Westerling, vraag ik me af. Daar staan we helemaal niet meer bij stil. Om mijn medegevoel met de Tibetanen te tonen, heb ik op het hoogste punt van onze trip, 5294 meter, een sliert Tibetaanse gebedsvlaggen opgehangen. (29/10/2014)
Lees meer
  • 29-10-2014

Tibet: een cultuurschok (6)

Ik voel me niet op mijn gemak: van mijn vrijwilligersmaatje Nora heb ik net een boek over de Dalai Lama meegekregen met zijn hoofd vol op de voorkant. (08/10/2014)
Lees meer
  • 08-10-2014

Nepal is… ervaring op ervaring (5)

Bepakt en bezakt sta ik voor een laatste omhelzing, als mijn gastmoeder ineens komt aanlopen met een schaal. Daarop liggen een banaan, rood poeder en een sjaal. Dé Nepalese manier van iemand vaarwel zeggen en gelukwensen.
Lees meer
  • 07-10-2014

Gitaarles (4)

Teruglopend neem ik een verkeerde afslag en beland in een totaal onbekend gedeelte van de stad; een lege mini-bus stopt, bied me een rit aan, ik twijfel even, maar binnen vijf minuten zit de bus zo vol dat oma bijna bij mij op schoot zit.
Lees meer
  • 06-10-2014

Bijles (3)

Het verkeer is een wirwar van scooters, fietsers, taxi’s, schoolbussen en zelf gefabriceerde mobielen. De verkeersregels zijn simpel: we rijden links, rechts heeft voorrang en de koe gaat voor alles.
Lees meer
  • 05-10-2014

Overweldigend Kathmandu (2)

Een stad ruikend naar masala, kurkuma en koriander, waar vooral het mannelijke geslacht je begroet met een flirtige lach. Maar pas op: als je erop ingaat ben je onmiddelijk mooier dan de tempel van Shiva, de Hindoe-god van de reproductie en verwoesting, en ze zien je meteen als de liefde van hun leven.
Lees meer
  • 04-10-2014

Wifi in Nepal (1)

De dichtsbijzijnde wifi is twintig minuten fietsen en dan nog is de internetverbinding niet gegarandeerd, dus wanneer dit blog jullie kant op komt, is vooralsnog onbekend. Deel 1.
Lees meer
  • 03-10-2014