MSkidsweb, Speciaal Voor Kinderen

MSkidsweb, speciaal voor kinderen

Op MSkidsweb.nl besteden we speciale aandacht aan kinderen die met MS te maken hebben. We geven antwoord op mogelijke vragen en laten je kennismaken met kinderen die met de ziekte te maken hebben.
  • 02/04/2019
MS En Naar School

MS en naar school

Zo'n tien tot vijftien jaar geleden kwamen kinderen nog niet voor in het MS-jargon. Tussen de 25 en de 45 jaar was de gemiddelde leeftijd dat je de diagnose MS kreeg. Maar dat is achterhaald. Ook kinderen van 8 krijgen MS en daarmee komt meteen een nieuwe vraag om de hoek kijken: hoe ga je om met school en MS?
Kinderboek ‘Een Moeder Vol Stoplichten’

Kinderboek ‘Een Moeder vol Stoplichten’

Het kinderboek ‘Een Moeder vol Stoplichten’ verhaalt over een meisje waarvan de moeder MS krijgt. Fiona Sie, klinisch psycholoog en kinder- en jeugdpsychotherapeut, schreef het samen met auteur Beitske Bouwman toen ze zelf MS kreeg
Opgroeien Met Een Ouder Met MS

Opgroeien met een ouder met MS

Hoe is het om op te groeien met een vader of -moeder met MS? Beïnvloedt het jouw leven? MSzien vroeg vijf jongeren die een vader of moeder met MS hebben naar hun kant van het verhaal. Bo geeft toe: “Jammer dat we niet naar de camping in Zuid Frankrijk konden, want ik wilde graag hetzelfde zijn als alle andere kinderen.”
  • 03/05/2016
Weinig Begrip Voor Gedrag- & Leerproblemen

Weinig begrip voor gedrag- & leerproblemen

Zaterdag 30 mei 2009 was het zover: de vierde dag voor kinderen met MS, georganiseerd door het Erasmus Medisch Centrum. De bijeenkomst had plaats in het Droomvluchttheater van de Efteling. In totaal waren er ruim honderd aanwezigen op deze bijzondere dag: zeventien kinderen met MS, samen met hun ouders, broers, zussen en vrienden.
  • 02/07/2009
Jonge Meiden Met MS Weten Wat Ze Willen 2

Jonge meiden met MS weten wat ze willen 2

Mooi in vijf minuten. Hoe hip ben jij? Ik ben verliefd op mijn leraar. Shoptips en de nieuwste mode. Daar horen meiden in hun puberteit mee bezig te zijn. Alles draait om jongens, uitgaan, kleding en make-up. Het uiterlijk en het nieuwste mobieltje, dat is belangrijk. Maar niet iedere pubermeid is daarmee bezig. Zeker niet als je opeens te horen krijgt dat je MS hebt! Deel 2.
  • 04/03/2007
Jonge Meiden Met MS Weten Wat Ze Willen 1

Jonge meiden met MS weten wat ze willen 1

Marjolein van Woerkom kreeg op haar zestiende de diagnose MS. Marjolein, inmiddels geen puber meer maar nog wel een jonge meid, studeerde ondanks multiple sclerose journalistiek. In 2006 schreef ze haar afstudeerscriptie. Die ging over jonge meiden met MS. Marjoleins afstudeerscriptie publiceren we - in een enigszins geredigeerde versie - in twee delen in MS Magazine. Deel 1.
  • 27/04/2006