homesitemapcontactA+

Jongeren

Elk Jaar Kinder MS-Dag

Elk jaar Kinder MS-Dag

Ook na 2011 heeft het Erasmus kinder-MS-dagen georganiseerd, in Burgers Zoo, in Blijdorp, in de Efteling. De redactie van MSkidsweb was er bij! Ga voor de verslagen naar www.mskidsweb.nl. Kijk in de rubriek Kind met MS.
Lees meer
 • 12-07-2014
Dólfijne MS-kinderdag In Dolfinarium

Dólfijne MS-kinderdag in Dolfinarium

De zesde MS-kinderdag vond dit jaar plaats op zaterdag 27 augustus in Dolfinarium Harderwijk. Hoofdonderwerp is de behandeling van de ziekte. “MS stoppen zal voorlopig niet gaan, maar we kunnen het steeds beter onderdrukken; reden voor optimisme,” aldus prof.dr. Hintzen.
Lees meer
 • 01-09-2011
Naar School Met MS

Naar school met MS

Tien jaar geleden kwamen kinderen nog niet voor in het MS-jargon. Tussen de 25 en de 45 jaar was de gemiddelde leeftijd dat je de diagnose MS kreeg. Maar dat is achterhaald. Ook kinderen van 8 krijgen MS en daarmee komt meteen een nieuwe vraag om de hoek kijken: hoe ga je om met school en MS?
Lees meer
 • 08-06-2010
Opgroeien Met Een Ouder Met MS

Opgroeien met een ouder met MS

Hoe is het om op te groeien met een vader of -moeder met MS? Beïnvloedt het jouw leven? MSzien vroeg vijf jongeren die een vader of moeder met MS hebben naar hun kant van het verhaal. Bo geeft toe: “Jammer dat we niet naar de camping in Zuid Frankrijk konden, want ik wilde graag hetzelfde zijn als alle andere kinderen.”
Lees meer
 • 03-05-2010
1e Landelijke MS-jongerendag In Enschede

1e landelijke MS-jongerendag in Enschede

Als je jong bent lijkt alles nog mogelijk en vanzelfsprekend. Heel anders is dat voor jonge mensen met MS. Voor hen is hun toekomst vaak één groot vraagteken. Want hoe zal de ziekte verlopen en wat kun je desondanks allemaal? Om op sommige vragen een antwoord te krijgen werd zaterdag 24 april in Enschede een MS-jongerendag gehouden. Ongeveer 300 mensen uit heel Nederland kwamen er op af.
Lees meer
 • 26-04-2010
Weinig Begrip Voor Gedrag- & Leerproblemen

Weinig begrip voor gedrag- & leerproblemen

Zaterdag 30 mei 2009 was het zover: de vierde dag voor kinderen met MS, georganiseerd door het Erasmus Medisch Centrum. De bijeenkomst had plaats in het Droomvluchttheater van de Efteling. In totaal waren er ruim honderd aanwezigen op deze bijzondere dag: zeventien kinderen met MS, samen met hun ouders, broers, zussen en vrienden.
Lees meer
 • 02-07-2009
Spreken En Sprookjes In De Efteling

Spreken en sprookjes in de Efteling

Het zonnetje schijnt heerlijk en de omgeving is bijzonder vrolijk: we zijn in de Efteling! Het is voor de derde keer dat ErasMS speciaal voor kinderen en jongeren met MS een dag organiseert. Het thema is 'Spreken en Sprookjes'. Dit betekent dat niet de experts, maar de kinderen en hun ouders dit keer over MS vertellen. 's Middags mag iedereen het park in. Op zoek naar de sprookjes - of spannende attracties.
Lees meer
 • 12-06-2008
Geslaagde Tweede MS-kinderdag In Blijdorp

Geslaagde tweede MS-kinderdag in Blijdorp

Gelukkig komt het niet veel voor, maar toch leven er in Nederland een paar honderd kinderen met de diagnose multiple sclerose. Is het voor volwassenen met deze ziekte vaak al lastig om met MS om te gaan, voor kinderen met MS en hun ouders geldt dit zeker. Er is hierdoor veel behoefte aan informatie. Die is er vaak niet omdat er weinig bekend is over MS bij kinderen. Ook zijn er weinig contactmogelijkheden voor lotgenoten.
Lees meer
 • 21-07-2007
Jonge Meiden Met MS Weten Wat Ze Willen 2

Jonge meiden met MS weten wat ze willen 2

Mooi in vijf minuten. Hoe hip ben jij? Ik ben verliefd op mijn leraar. Shoptips en de nieuwste mode. Daar horen meiden in hun puberteit mee bezig te zijn. Alles draait om jongens, uitgaan, kleding en make-up. Het uiterlijk en het nieuwste mobieltje, dat is belangrijk. Maar niet iedere pubermeid is daarmee bezig. Zeker niet als je opeens te horen krijgt dat je MS hebt! Deel 2.
Lees meer
 • 04-03-2007
Jonge Meiden Met MS Weten Wat Ze Willen 1

Jonge meiden met MS weten wat ze willen 1

Marjolein van Woerkom kreeg op haar zestiende de diagnose MS. Marjolein, inmiddels geen puber meer maar nog wel een jonge meid, studeerde ondanks multiple sclerose journalistiek. In 2006 schreef ze haar afstudeerscriptie. Die ging over jonge meiden met MS. Marjoleins afstudeerscriptie publiceren we - in een enigszins geredigeerde versie - in twee delen in MS Magazine. Deel 1.
Lees meer
 • 27-04-2006
 • 1
 • 2