skip to Main Content

Mijn vakantie

Nel Met Scoot Op De Berg

Een avontuur op een berg

Nel Achterhes over haar scootmobiel avontuur in de Franse Alpen. Na de eerste 180 gradenbocht heb ik aan mijn rechterkant een diepte, die dan nog niet zo heel diep is. Rustig neem ik bocht na bocht, comfortabel lichtjes achterover hangend in mijn luie stoeltje. Ik geniet met volle teugen van dit avontuur, kijk mij nou hier rijden!

Over grenzen

'Later is te laat’ is een goed motto voor iedereen – mét of zonder MS. Dus reis ik zo nu en dan de wereld over. Omdat ik daarvan houd. Omdat het kan. Omdat het me goed doet. Ik steek grenzen over, en regelmatig ook mijn eigen grens.

De lanen in, de paden op!

Nederland beschikt over vele wandelpaden die geschikt zijn voor rolstoelen en de scootmobiel. Een blik op de website van het Kenniscentrum Groen & Handicap leert dat er al zeker 130 toegankelijk paden zijn. Geen excuus om binnen te blijven dus!

Living our dream (4)

Van Alaska naar Tierra del Fuego. Slotaflevering. Het is raar om terug te zijn. Op Schiphol stond een uitgebreid ontvangstcomité klaar, wat erg fijn, maar tegelijkertijd onwerkelijk was. Enkelen maakten zich druk om de koffie bij de Starbucks.

Living our dream (3)

Van Alaska naar Tierra del Fuego, MSzien, maart 2013. Aflevering 3. De zonnestralen branden dwars door onze motorpakken maar me druk maken over de kwaliteit van de Copaxonespuiten in de gekoelde thermosflessen hoeft niet meer. Ze zijn op.

Living our dream (2)

‘Later is te laat’. Als je dingen wilt doen, moet je het nú doen en niet wachten tot je ooit een keer met pensioen gaat. Wij rijden op twee motorfietsen van Anchorage, Alaska, naar Tierra del Fuego, het zuidelijkste puntje van het Zuid-Amerikaanse continent.

Living our dream (1)

‘Later is te laat’. Dat is het positieve dat de diagnose MS mij dertien jaar geleden gebracht heeft. Als je dingen wilt doen, moet je het nú doen en niet wachten tot je ooit een keer met pensioen gaat. Vandaar deze reis van Alaska naar Tierra del Fuego.

Vietnam, van zuid naar noord

Drie weken naar Vietnam, het land van de loempia's. Weg van de dagelijkse beslommeringen - hoewel MS natuurlijk altijd met je meereist. Hoe zal mijn lichaam reageren op de warmte? Isabella reisde ik per trein, bus en vliegtuig door dit prachtige land.
Back To Top