Gedicht: Stille Insluiper

Gedicht: Stille insluiper

Het leven was goed, ik was trots op mijn leven. Tot die dag in Zuid Frankrijk. Wat er toen met mij gebeurde leek verdraaid veel op een kater en daar heb ik vandaag de dag, 22 jaar later, nog steeds…

Gedicht: Pa

Gedicht: Pa

Mijn vader was een alcoholist. Ik heb dit gedicht geschreven, omdat ik het er nog steeds moeilijk mee heb. Hij heeft zichzelf letterlijk doodgedronken. Dit gedicht is best zwaarmoedig maar het is wel wat me bezighoudt.
Gedicht: Mijn Innerlijk

Gedicht: Mijn innerlijk

Dit gedicht gaat over Fabienne. Zij was mijn vakantieliefde in Montpelier in Frankrijk. Ik ging elk jaar naar haar toe op vakantie. Zelfs toen de MS al zijn intrede had gedaan in mijn leven.
Gedicht: De Juiste Stem

Gedicht: De juiste Stem

Dit dichten begon toen ik ziek werd. Ik heb sinds mijn 21ste MS en ben nu 45 jaar en woon in Zwolle. Sinds dat ik ziek ben geworden heb ik veel meegemaakt en ik ben dit gaan verwoorden in poëzie. Ik heb inmiddels 3 gedichtenbundels uitgegeven. Sacha de Boer inspireerde mij om dit gedicht te schrijven.
Mijn Lemtrada Kuur (2)

Mijn Lemtrada kuur (2)

Femke schreef eerder al dat zij in het nieuwe jaar zou gaan beginnen met haar tweede kuur Lemtrada. Nu schrijft ze over het verdere verloop van deze pittige kuur.
Mijn Lemtrada Kuur (1)

Mijn Lemtrada kuur (1)

Femke schrijft over haar ervaringen met Lemtrada (alemtizumab) , een MS-remmend medicijn. Een jaar geleden heeft zij haar eerste kuur gehad; binnenkort volgt de tweede. De medicatie is zwaar en er zijn er veel factoren om rekening mee te houden. In dat proces neemt zij jullie mee.
Berts Schrijfkriebels

Berts schrijfkriebels

Inspiratie haal ik uit mijn ongewenste metgezel. De meeste lezers hier kennen die metgezel. Ik heb al 17 jaar MS en ben al enkele jaren rolstoelgebruiker. Af en toe heb ik wel eens een dipje, maar daar halen mijn echtgenote en twee kinderen me wel weer uit. Deze tekst heeft trouwens te maken met een van de kinderen.
Nieuwe Trots

Nieuwe Trots

Eindelijk had ik een verklaring voor mijn vage klachten, maar de toekomst was onzeker. Ik ging ervan uit dat het allemaal wel mee zou vallen. Ik had immers geen pijn, zou geen schubs krijgen en zou er niet aan dood gaan. Ik wist verder weinig over MS, dus ben ik op internet naar informatie gaan zoeken.
Een ‘honds’ Dilemma

Een ‘honds’ dilemma

Ania zit met een dilemma. Vanaf jongs af aan is zij een grote hondenliefhebber. En met 'grote liefhebber' bedoelt ze 'zo groot mogelijk'. Maar, zo schrijft ze: "we zijn nu inmiddels bijna twee jaar zonder huisdier. Handen vol aan elkaar (eigenlijk aan mij én de ziekte). Maar is het niet tijd voor een nieuwe 'huisvriend?! Het zou therapeutisch kunnen werken, aldus de arts van het UWV..."
Moeilijk Te Prikken

Moeilijk te prikken

Ik ben 'moeilijk te prikken'. Na vele medische onderzoeken, infuusnaalden, bloedprikken enz. weet ik het zeker: het prikken gaat bij mij ALTIJD moeilijk. Oefff. Trouwens, niet te verwarren met 'injectiefobie'. Dát heb ik niet. Wél MS. Maar géén fobie (ik hoef niet alles te hebben).