homesitemapcontactA+

Mijn verhaal

Paulien Over De Experience MS Toolkit

Paulien over de Experience MS Toolkit

Moe, was ik, moe, moe, moe. Maar voor deze vermoeidheid was een reden en die was geweldig. Dus was het een vervelende en tegelijk fantastische moe. Ik had deze moe opgelopen omdat ik mij op een enorme manier had uitgesloofd omdat ik iets wilde bereiken: and... I did it!
Lees meer
  • 16-12-2017
Voorlichting Aan Eigen Familie

Voorlichting aan eigen familie

De MS Voorlichters van de MS Vereniging geven door het hele land presentaties over MS. Alle voorlichters hebben ervaring met MS waardoor zij als ervaringsdeskundige een unieke kleur aan het verhaal geven. MS Voorlichter Klaas Bouma vertelt over een bijzondere voorlichting die hij gaf.
Lees meer
  • 07-12-2017
Mijn Verhaal: Do It!

Mijn Verhaal: Do it!

En toen gebeurde het: na een reeks vage klachten (moe, slecht spreken, onhandig geworden, ik?!) en meer verontrustende signalen (dubbelzien, slecht lopen, vallen) volgde de diagnose: RRMS. Ik zit bijna 3 jaar in de medische molen met onderzoeken, scans, controles. Alles is anders. En toch...
Lees meer
  • 26-07-2017
Karin Spaink: ‘Oude Bekende’

Karin Spaink: ‘Oude bekende’

Karin Spaink kreeg een oude bekende op bezoek. "Al twee maanden was ik zo moe dat ik vrijwel elke dag een middag- of avonddut nodig had en niet langer dan drie minuten op mijn benen kon staan. Het vrat aan me. Had ik nu alwéér iets, na de MS, de hersenbloeding en de borstkanker?"
Lees meer
  • 03-05-2017
Ze Laat Los Uit Liefde

Ze laat los uit liefde

“Toen ik Paul leerde kennen was ik gezond. Ik sportte. Reisde de wereld rond. We leefden er op los. Hij genoot van mijn energie en onafhankelijkheid. Inmiddels legt hij mij op bed. Helpt mij met douchen. Mensen zeggen dat dat liefde is. Misschien is dat zo maar zo voelt het niet. Ik ben afhankelijk."
Lees meer
  • 27-04-2017
“Ik Wieg Je Even”

“Ik wieg je even”

Sinds de tweede week van februari is zij ineens MS patiënt. Net 25 jaar, net samenwonend en net een nieuw huis gekocht. Ik ben dus ineens de moeder van een ziek kind. Als ze mij belt hoor ik de angst in haar stem. Ik zeg: "ik wieg je even" en ik wieg daadwerkelijk alsof ik haar vast heb.
Lees meer
  • 07-04-2017
Geen Twijfel Mogelijk

Geen Twijfel Mogelijk

'Mijn Verhaal' van Emma. "Met ongeloof kijk ik naar de foto. Witte plekjes hebben zich verspreid over de grijze massa van mijn hersenen. Nooit gedacht dat die plekjes er zaten. Nooit aan MS gedacht. Ik was gewoon moe. Wilde te veel."
Lees meer
  • 14-12-2016
“Het Karakter Van Een Hamster”

“Het Karakter van een Hamster”

“Nee, je zal je gedrag moeten aanpassen aan deze ziekte” zegt de MS verpleegkundige. Ik weiger te herhalen dat dergelijk gedrag niet bij mijn karakter past. Ook dat weigeren past bij mijn karakter. Aanpassen, meegaan met een ander, nee. Niet mijn ding.
Lees meer
  • 19-11-2016
Slikken En Huppelen

Slikken en huppelen

Voor mijn bezoek aan de neuroloog vroeg ik me af wat ik deze keer wilde bespreken. Zou er ondertussen niet een medicijn zijn dat verlichting zou kunnen bieden bij mijn klachten. En dan heb ik het vooral over energie, motoriek en lopen.
Lees meer
  • 16-11-2016
Aan De Zijlijn Staan

Aan de zijlijn staan

Een Mijn Verhaal van een bezorgde moeder. MS. Zo, boem, ineens. Lekker dan. Doe het er maar mee. Niets aan te doen. Voorlopig is er geen uitzicht op genezing. Een kusje er op helpt niet. En we kunnen niets voor haar doen. Haar partner niet. Haar paps niet, haar mam niet.
Lees meer
  • 27-10-2016