homesitemapcontactA+

Mijn verhaal

“Ik Wieg Je Even”

“Ik wieg je even”

Sinds de tweede week van februari is zij ineens MS patiënt. Net 25 jaar, net samenwonend en net een nieuw huis gekocht. Ik ben dus ineens de moeder van een ziek kind. Als ze mij belt hoor ik de angst in haar stem. Ik zeg: "ik wieg je even" en ik wieg daadwerkelijk alsof ik haar vast heb.
Lees meer
  • 07-04-2017
Paulien Over De Experience MS Toolkit

Paulien over de Experience MS Toolkit

Moe, was ik in december, moe, moe, moe. Maar voor deze vermoeidheid was een reden en die was geweldig. Dus was het een vervelende en tegelijk fantastische moe. Ik had deze moe opgelopen omdat ik mij in 2016 op een enorme manier had uitgesloofd omdat ik iets wilde bereiken: and... I did it!
Lees meer
  • 02-02-2017
Geen Twijfel Mogelijk

Geen Twijfel Mogelijk

'Mijn Verhaal' van Emma. "Met ongeloof kijk ik naar de foto. Witte plekjes hebben zich verspreid over de grijze massa van mijn hersenen. Nooit gedacht dat die plekjes er zaten. Nooit aan MS gedacht. Ik was gewoon moe. Wilde te veel."
Lees meer
  • 14-12-2016
“Het Karakter Van Een Hamster”

“Het Karakter van een Hamster”

“Nee, je zal je gedrag moeten aanpassen aan deze ziekte” zegt de MS verpleegkundige. Ik weiger te herhalen dat dergelijk gedrag niet bij mijn karakter past. Ook dat weigeren past bij mijn karakter. Aanpassen, meegaan met een ander, nee. Niet mijn ding.
Lees meer
  • 19-11-2016
Voorlichting Aan Eigen Familie

Voorlichting aan eigen familie

De MS Voorlichters van de MS Vereniging geven door het hele land presentaties over MS. Alle voorlichters hebben ervaring met MS waardoor zij als ervaringsdeskundige een unieke kleur aan het verhaal geven. MS Voorlichter Klaas Bouma verteld over een bijzondere voorlichting die hij gaf.
Lees meer
  • 17-11-2016
Slikken En Huppelen

Slikken en huppelen

Voor mijn bezoek aan de neuroloog vroeg ik me af wat ik deze keer wilde bespreken. Zou er ondertussen niet een medicijn zijn dat verlichting zou kunnen bieden bij mijn klachten. En dan heb ik het vooral over energie, motoriek en lopen.
Lees meer
  • 16-11-2016
Aan De Zijlijn Staan

Aan de zijlijn staan

Een Mijn Verhaal van een bezorgde moeder. MS. Zo, boem, ineens. Lekker dan. Doe het er maar mee. Niets aan te doen. Voorlopig is er geen uitzicht op genezing. Een kusje er op helpt niet. En we kunnen niets voor haar doen. Haar partner niet. Haar paps niet, haar mam niet.
Lees meer
  • 27-10-2016
Vala Van Den Boomen: Wat Als?

Vala van den Boomen: Wat als?

Een kind krijgen, terwijl je weet dat je ziek bent, waarom zou je dat willen? Tja, goede vraag. Ik heb MS, een chronische ziekte die nooit meer overgaat. Vind ik dat dan niet zielig voor mijn kinderen, dat ze een moeder moeten hebben die misschien straks wel in een rolstoel komt?
Lees meer
  • 03-04-2016
Hij Ziet ….

Hij ziet ….

Hij ziet MS, hij ziet de wandelstok, hij ziet de rolstoel. Ik zie mijn peetoom. Ik zie een harde vechter. Ik zie de man die zo belangrijk is in mijn leven, ik zie zijn verborgen verdriet in zijn ogen, ik zie zijn gruwelijke eigenwijsheid, ik zie zijn gezonde vechtlust.
Lees meer
  • 14-01-2016
Drie Of Vijf Jaar Het Rijbewijs

Drie of vijf jaar het rijbewijs

Elke keer kwam de brief van het RDW (die je op het verlopen van je rijbewijs attendeert), als een onaangename verrassing. Het was altijd vroeger dan ik gedacht had.
Lees meer
  • 13-11-2015