website-130501-MSweb-facebookFacebook.com/MSwebNL
Wil je ons volgen op Facebook, dat kan! Voor kinderen hebben we Facebook.com/MSkidsweb.We zijn ook op Twitter te vinden als @MSwebNL!
En we zijn te volgen via @MSkidsweb.

www.mskidsweb.nl
Aan kinderen uitleg geven over de ziekte MS is best lastig. Daarom is er een speciale website voor hen: MSkidsweb.nl.
De plek voor kinderen van wie een ouder MS heeft, of voor kinderen die – in een enkel geval – zelf deze ziekte hebben.


https://alsmspersoonlijkwordt.home.blog/

Blog van Margrietje: Ik deel graag een stukje van mijn dagelijks leven. Juist omdat er niks zichtbaar is. Omdat leven met MS zo moeilijk uit te leggen is, soms. En omdat er zoveel is om dankbaar voor te zijn. Als het je lukt om dat te zien.


http://bastiaanstevens.blogspot.com
Blog Bastiaan Stevens
Blog van Bastiaan: ‘Na jaren van radiostilte heb ik eindelijk weer eens een noemenswaardig dieptepunt bereikt in mijn leven als patiënt. Ik heb 6 jaar lang gedacht dat de MS me niet zo veel deed’.


Facebook.com/msvnnijmegen
link-MSvereniging-RayonNijmegen
MS Vereniging Nederland, Rayon Nijmegen. Zowel voor mensen met als geïnteresseerden in MS.
Contacten, gezelligheid, voorlichting, evenementen; kortom een actief Rayon en een actieve Facebook pagina!

http://www.kroonweb.nl/blog
“Dit blog is een plek voor mijn gedachten. Door MS ben ik aan het aftakelen en ik heb wel wat te vertellen. Het is soms recalcitrant, depressief, intiem en idioot, maar altijd transparant en oprecht.
Voor mezelf en anderen, als referentie, uitlaatklep, gedeelde smart, wegwijzer, als trip tussen de sterren op weg naar orde én chaos.”

http://martijnagema.nl/index.htmlMartijn Agema's website
In 2005 kreeg Martijn de boodschap dat hij MS heeft. Martijn schrijft: “Mijn leven veranderde op dat moment drastisch maar hield niet op. Mijn focus op het positieve zorgt er voor dat ik kan genieten van mooie vaak kleine dingen. Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn.”


www.mijnmsenikke.com
Vanaf het moment dat ik de diagnose MS kreeg, wilde ik mijn ervaringen en gevoelens van me af te schrijven. Aangezien MS me voor de rest van mijn leven zal vergezellen, hoop ik het op deze manier een plek te geven in mijn leven….


Daans websitehttp://daanopbed.weebly.com/
Daan werd eind 2016 opgenomen in het ziekenhuis en werd behandeld met Lemtrada (ateliumzumab) om zijn MS een halt toe te roepen. “Ik heb deze site in het leven geroepen om enerzijds mijn verhaal kwijt te kunnen en anderzijds iedereen die geïnteresseerd is op de hoogte te houden.”


mademoisellesaar.wordpress.com
website-170117-mademoisellesaar
Mademoiselle Saar is het weblog van Saar, die op 18-jarige leeftijd haar diagnose kreeg. Op haar website schrijft ze over beauty, lifestyle en natuurlijk over haar leven met MS. “De diagnose van MS krijgen op je 18e, dat is pas volwassen worden.”


www.emmaradiaan.com

Emma Radiaan is schrijver, analyticus, dichter, denker en vooral mens. En ook in het bezit van MS. Of in een woord samengevat; onzekerheid. En juist die onzekerheid geeft kracht. “Als elke zekerheid ontbreekt, blijft alleen de acceptatie van de onzekerheid over”.


website-160430-medeklinkershttps://medeklinkers.wordpress.com/

MS. Twee medeklinkers.
Sléchts twee medeklinkers. Dit blog gaat over de mores, de mokers maar ook het moois van het leven. Het leven van K. (28) met MS.


website-160422-mamametmshttp://mamametms.nl/

De ziekte heeft bij mij meteen een zeer actief beeld laten zien. Ik ben een blogsite over MS begonnen, deels als verwerking maar bovenal om mede MS’ers, maar ook familie en vrienden over MS te informeren en tevens een hart onder de riem te steken. Deze Mama met MS vertelt!


http://www.opdebeen.nl
Boaz loopt letterlijk op zijn laatste benen door een slopende en agressieve vorm van MS. De crowdfunding actie ‘Help Boaz op de Been’ is in het leven geroepen om een pionierende behandeling voor Boaz en andere MS patiënten beschikbaar te maken.


mijnwebsite-160729-platformMShttp://www.platform.ms
Platform MS is hét story & content sharing platform voor en door partners én MS’ers. Bedacht, ontworpen en gelanceerd door Floris, zelf een partner van een MS’er (patiënt). Floris schrijft momenteel op zijn eigen blog en voor MSweb.nl.


http://www.zijheeftms.nl/

Sinds 2013 weet de partner van Floris dat zij MS heeft. Na haar eerste ‘echte’ MS aanval in juni 2015, voelde Floris de behoefte om te schrijven over ‘haar’ ziekte en wat MS allemaal doet met haar én hem. Sinds een aantal maanden schrijft hij korte ervaringen op zijn eigen blog www.zijheeftms.nl.


website-151019-tiepiesnicolehttp://tiepiesnicole.nl/

Mijn naam is Nicole en deze blog gaat over – uhm – mij! Over mijn leven (met MS) en veel meer. Ondanks de ups & downs laat ik je zien dat het leven zo slecht nog niet is.. Trouwens, tiepies. staat voor: bijzonder, representatief, karakteristiek en vooral niet vergeten: kenmerkend gek!


website-150911-groteklassehttp://groteklasse.wordpress.com/

De tijd is aangebroken dat ik zelf ga doen wat ik mijn leerlingen regelmatig verkondig over het gebruik maken van alle mogelijkheden van de digitale wereld. Soms bereiken je ideeën en gedachtes niemand, maar heel soms iemand en hoe mooi is dat inspireren en geïnspireerd worden.


website-150911-mseefjehttps://mseefje.wordpress.com/

Evelien heeft al 15 jaar MS en ze heeft een weblog sinds 2004. Hier schrijft ze over haar persoonlijke ervaringen zowel over MS als over de gewone dingen in het leven. Leef mee met Eefje.


website-150403-astridhttp://www.astridrhemrev.nl/
“Ik heb MS en heb eigen websites waarop ik door mij geschreven verhalen en columns plaats , plus songteksten die ik heb geschreven en die door artiesten worden gebruikt.” Een verhaal van Astrid kan een autobiografische kern hebben, maar voor het zelfde geld pure fictie zijn. Inspiratie haalt zij uit haar eigen leven.


mijnwebsite-150215-40lampjeshttp://40lampjes.nl/

Jente is 46. Samen met haar partner heeft ze een een dochter. Haar MS kent als ergste klacht de extreme vermoeidheid. 40 Lampjes duidt op de verminderde energie ten opzichte van een gezond mens die de dag doorkomt met 100 lampjes op zak. Ze deelt haar ervaringen op deze site.


website-150210-MSenvoedinghttp://www.msenvoeding.nl/
Op deze site kunnen mensen onder andere het verhaal lezen van Eveline. Informatie opzoeken over MS en voeding. Op de site staan er nog meer links die interessant kunnen zijn voor mensen met Multiple Sclerose.


link-RinskesMShttp://rinskesms.blogspot.nl/
Begin dit jaar is MS ontdekt. Inmiddels weten we dat het gelukkig een milde vorm is en het zich op dit moment in een rustige fase bevindt. Sinds augustus 2013 gevoelsstoornissen en extreme moeheid.

mijnwebsite-141112-Grietjehttp://www.realisatie.net
Hallo ik heet Grietje ik ben 44 en sinds een jaar weet ik dat ik PPMS heb. Naast het leren omgaan met de ziekte ben ik in een jaar tijd 100% afgekeurd en krijg ik een IVA uitkering.

mijnwebsite-140901-melissalaseurhttp://melissalaseur.wordpress.com/
Melissa Laseur is 22 jaar en heeft een grote passie voor alles wat met stijl te maken heeft. Mode, woninginrichting, etcetera. En ze heeft MS.
website-140217-bastiaanstevenshttp://www.bastiaanstevens.blogspot.nl
Bastiaan kreeg de diagnose MS op zijn 30e. Vanaf het moment dat hij dit te horen kreeg is hij erover gaan schrijven. ‘Het is een gevecht wat ik deel. Anderen kunnen zich er misschien mee identificeren en er wat aan hebben’.
mijnwebsite-140702-vanwoerkomhttp://www.meedraads.nl/
Mensen verder laten kijken dan hun eigen straatje, dat is mijn missie. Dat is de reden dat ik journalistiek ben gaan doen. Na mijn reis naar Australië in 2003 wist ik het zeker: journalistiek is mijn ding. Ik wil de mensen vertellen wat ze zelf niet zien of begrijpen.
website-131120-MSenHardlopenbeweegredenen.blogspot.com
Mijn naam is Jolanda. Ik heb altijd graag aan hardlopen gedaan. Langzamerhand zorgt de MS ervoor dat het hardlopen minder wordt. Bewegen blijft nog steeds een belangrijke drijfveer in mijn leven. Hierover schrijven ook. Genoeg beweegredenen dus!

website-130108-geertsgeesthttp://geertjandenhengst.blogspot.com
Geert Jan den Hengst (42) houdt al enige tijd een blog bij. Vanwege de MS woont hij in een Fokus-woning. Hij heeft twee dochters: Susanna (’99) en Rosa (’01). ‘Ik schrijf verhaaltjes over mijn leven en de rol van MS daarbij. Motto? Carpe diem.

0fdlove_is...http://hindg.blogspot.com/
Eigenlijk begint het nu pas tot me door te dringen wat het inhoudt. MS is geen ziekte die weer ‘over gaat’ , nee je hebt het je leven lang. En voor de vorm die ik heb zijn helaas geen medicijnen of behandeling, schrijft Emdie.

website-120316-kaatjesmshttp://kaatjesms.wordpress.com
De weblog “kaatjesms” gaat over Kaatje, over haar  mini stoma ofwel malone stoma en over haar leven met multiple sclerose (MS). Ook heeft haar weblog een nieuw adres gekregen.

website-120305-niekharwighttp://www.niekharwig.nl
Op de site van Niek Harwig vind je in de eerste plaats veel familiegeschiedenis. Daarnaast vind je er andere zaken zoals Nieks belevenissen met de scootmobiel.

32eP1000319http://detshout.blogspot.com/
Bernadette of Det is geboren in 1963, getrouwd, een dochter en een zoon. Doet vrijwilligerswerk bij diverse organisaties. Kan helaas door MS geen betaalde baan meer aan. Beleeft veel plezier aan het hout bewerken.

website-120217-attheseahttp://attheseadotme.wordpress.com/
Mijn schrijfsels zijn veelal impulsief, uit het hart en gebruik hoofd voornamelijk voor zintuiglijke doeleinden. Niet altijd regelmatig, bij vlagen verbaal explosief. Ik vraag mij geregeld wat af, verwonder mij en hoop dat nog lang te behouden.

website-111112-ikhebmshttp://ikhebms.nl
Begin 2005 de diagnose MS gekregen. In 2009 met haar blog begonnen. Vier jaar na de diagnose lukt werken niet meer. Na verschillende soorten medicatie gebruikt te hebben, sinds mei `13 begonnen met Tysabri

homepage-101229-sonbeadshttp://www.sonbeads.nl/
Sonja woont in Brandevoort, Helmond en haar hobby is het maken van kralen en sieraden zoals kettingen, armbanden, tas-hangers, boekenleggers en mobile-hangers. SonBeads is ontstaan uit deze hobby.

weblog-101016-topjobhttp://www.mstopjobandfriends.net
Julie (1958) is echtgenote en moeder van twee teenagers. In maart ’08 viel het doek: MS. Julie werkt fulltime en heeft bijna niemand over de diagnose verteld. Ze heeft last van een lodderoog ’brain-fog, vermoeidheid en depressies.

jd-homepage-100301-divinahttp://www.divien.nl
Divina is geboren in 1985 en kreeg in 2008 de diagnose MS. Divina werkt op vrijwillige basis als communicatiemedewerkster bij een gemeente en houdt een zeer uitgebreide website bij.

weblog-091002-woltrollhttp://woltroll.blogspot.com
Een website van iemand die alles weet over trollen en wol. Alle werkstukken op deze WolTrollWeblog zijn gemaakt met niet meer dan een pluk schapenwol en een viltnaald.

44ehomepage-090801-vitaminDandMShttp://www.vitamindandms.org
Homepage van dr. Barbara van Amerongen met informatie over vitamine D en MS. Een groot deel van de homepage is in het Engels maar er is ook een gedeelte in de Nederlandse taal.

jd-homepage-090918-renihttp://www.renideboer.nl
Na haar jaar als Mis(s) Nederland en Ambassadeur Onbeperkt Nederland is Reni de Boer freelancer & adviseur op het gebied van gehandicaptenbeleid met als speerpunten: gelijke rechten, arbeidsparticipatie, onderwijs en beeldvorming.

weblog-081105-claudybrugginkhttp://claudybruggink.blogspot.com
Claudy (dx 1996) vraagt zich af: Waar haalt een mens kracht vandaan en waar ziet hij de schoonheid van het leven? Ze nodigt de bezoekers uit haar stukjes aan te vullen met eigen gedachten en ervaringen.

weblog-081105-afanjahttp://afanja.nl/lichtlijnig
In augustus 2004 werd Jan wakker met verlammingsverschijnselen; de diagnose volgde 2 maanden later. Zijn wereld leek in te storten. Het weblog is belangrijk voor het dagritme en de contacten van Jan. Hij woont samen met Aaf.

0fahomepagenienhttp://www.nienonline.com
Leuk vormgegeven website van Janine, die schrijft hoe MS haar leven heeft veranderd. Lang geleden begonnen, maar zonder diagnose en kennis van de ziekte zijn die signalen niet te herkennen. In 2002 kregen de signalen een naam.

357homepagekarinspainkhttp://www.spaink.net
Karin Spaink is één van de eerste Nederlanders met een website. In 1987 kreeg zij MS. Karin is schrijfster van ondermeer ‘Het Strafbare Lichaam’ en ‘Vallende Vrouw’. Zij schrijft verder regelmatig columns voor het Parool.

a81homepagelexhttp://www.elvesoft.nl
Website van Elvesoft Systems & Services, een bedrijf op het terrein van Informatie Technologie, software-engineering, kantoorautomatisering, enz. Met als directeur Lex van Schijndel, de eerste webmaster die MSweb heeft gehad.

357homepageborderline

http://users.telenet.be/msborderline
Ik wil onderwerpen die aan de zijlijn van MS of borderline gebeuren onder de aandacht te brengen, schrijft Eddy uit het ‘Antwerpse’. ‘U zal hier mijn mijmeringen terugvinden met als motto: het leven gaat verder’.

fp-mijnwebsiteIedereen met MS mag hier zijn/haar website vermelden. Zet jij MSweb dan op jouw website Je website hoeft niet over MS te gaan maar voorwaarde is wel dat jijzelf of iemand dichtbij jou MS heeft. Mail naar redactie@msweb.nlDe redactie van MSweb kan op geen enkele wijze instaan voor de inhoud van deze websites.