‘Partner-mailgroep Was Mijn Redding’

‘Partner-mailgroep was mijn redding’

MS beïnvloedt niet alleen het leven van de patiënt, maar ook dat van de partner en familie. In dit portret stellen we de ’host’ van de Partner-emailgroep van MSweb voor: Nicolette de Vroedt. Haar man Willem weet sinds 1997 dat hij MS heeft.
  • 26/02/2019

Partner van…

Nicolette de Vroedt, host van de 'Partner van' mailgroep, weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het contact met lotgenoten is. Contact met lotgenoten is voor Nicolette een verademing. “Bij hen kun je je verhaal kwijt. Partner zijn van iemand met MS is voor iedereen anders, maar oh, zo herkenbaar“.
Mijn Vriendin Heeft MS

Mijn vriendin heeft MS

In de achtertuin spreekt MSzien met Derk Alssema, een 35 jarige accountmanager uit het noorden van het land. Samen met zijn vriendin hebben ze twee kinderen, een zoon (4 jaar) van hem en een dochter (5 jaar) van haar. Wij vragen hem hoe het is om een vriendin met MS te hebben.
‘Je Leert Die Weg Omhoog Kennen’

‘Je leert die weg omhoog kennen’

MS beïnvloedt niet alleen het leven van de patiënt, maar ook zeker van de naaste partner en familie. In deze rubriek vertellen 'partners' hoe zij tegen het leven aankijken. Aan het woord is Mirjam Potma (49), partner van Peter Bosch (54) en moeder van twee kinderen, Mirke (22) en Pjotr (25).
  • 01/03/2012
Het Draait Om Geluk Binnen Je Gezin

Het draait om geluk binnen je gezin

Hij was platenproducer met een eigen bedrijf en zij kapster. Ze woonden in Weesp en hadden twee jonge kinderen. Tot december 2000. Toen kreeg Simone de diagnose MS en begon voor hen een totaal ander leven. Nu werkt Errol bij de KLM en Simone verblijft inmiddels in een verpleeghuis in Bussum.
  • 06/12/2011
‘We Willen Dingen Nu Doen En Niet Uitstellen’

‘We willen dingen nu doen en niet uitstellen’

Jan Willem de Widt is IT-ondernemer en werkzaam als zzp’er. Met zijn gezin woont hij in Tiel. Zijn vrouw Brenda is fulltime moeder. Brenda heeft vaak last van moeheid en moest haar baan in een kinderkledingzaak opgeven maar heeft een rustige vorm van MS. Normaal gesproken zie je niks aan haar.
  • 07/10/2011
‘We Wachten Niet Tot Nul’

‘We wachten niet tot nul’

Tien jaar geleden zijn Marry en Peter getrouwd. Ze bewonen een appartement op de begane grond in Scheveningen. Het gedeelte waar Peter Foks ooit zijn winkel had, staat leeg. Peter is nu met pensioen en begeleidt zijn vrouw dag en nacht met haar ziekte. Marry is volledig arbeidsongeschikt.
  • 01/06/2011
Wij Leven Veel Meer Bij De Dag

Wij leven veel meer bij de dag

Jarenlang was Henk werkzaam als zelfstandig organisatieadviseur. Hoewel hij nu officieel met pensioen is, is hij nog vrij actief voor de beroepsvereniging. Henk woont samen met Els in Diemen. Zij werkt voor een taxatiefirma, die gespecialiseerd is in kunst en antiek.
  • 02/03/2011
Tineke Heeft MS – Ploneke Speelt Het

Tineke heeft MS – Ploneke speelt het

Ploneke komt uit een hecht gezin. Zus Tineke (1958) is één jaar ouder, zus Wil één jaar jonger en Jan Jaap twee jaar jonger. Ploneke speelt amateurtoneel en dit jaar speelt zij 'een-vrouw-met-MS'. Naar een voorbeeld hoeft ze niet te zoeken, haar oudste zus Tineke heeft sinds '05 MS.
  • 01/12/2009
Weinig Begrip Voor Partners Van MS’ers

Weinig begrip voor partners van MS’ers

Partners van mensen met MS hebben het bepaald niet gemakkelijk. Ze voelen zich vaak bezorgd en machteloos. Het is zwaar om toe te zien hoe je geliefde steeds meer gehandicapt raakt, zeer vermoeid is en pijn lijdt. Toch is er maar weinig begrip voor de situatie van de partner.
  • 08/09/2009