homesitemapcontactA+

Portretten

Portret Van Maxim

Portret van Maxim

Maxim Wermuth kreeg de liefde voor kunst en cultuur met de Indische paplepel ingegoten: zijn moeder nam hem vaak mee naar musea en culturele evenementen. Dat hij cineast en fotograaf werd is dan ook geen verrassing. Hij zet zijn talenten nu in voor MSweb.
Lees meer
  • 15-12-2016
Fardau Boxum: “Ik Ben Zoveel Meer Dan Die MS”

Fardau Boxum: “Ik ben zoveel meer dan die MS”

“Ik heb wel eens gehoord dat ik mijn kop in het zand steek. Niks is minder waar: elke dag denk ik wel een keer aan mijn ziekte. Maar ik wil zoveel mogelijk mijn gewone, vrolijke leven leiden, met mijn dochters, Reinier en de mensen die ik liefheb."
Lees meer
  • 15-12-2016
‘Het Gaat Erom Dat Je Je Grens Verlegt’

‘Het gaat erom dat je je grens verlegt’

Stel je voor: je staat in een witte wereld, de wind raast om je hoofd en het uitzicht is weids. Om je heen sneeuwtoppen en gletsjers. Je bent moe en hebt weinig zuurstof – en er zijn nog een aantal dagen te gaan voor het basiskamp weer in zicht is. Dit maakte Niels van Buren (37) mee, als eerste man met MS op de top van de Mount Everest.
Lees meer
  • 15-09-2016
Welkom Bij De Voorstelling Die AHSCT Heet

Welkom bij de voorstelling die AHSCT heet

Al anderhalf jaar verdiept Boaz Spermon zich in HSCT-therapie voor MS. Hij leest wetenschappelijke artikelen en ervaringsverhalen, volgt onderzoeken in buitenlandse academische centra. Boaz: ‘Het was een risico, maar uit alle informatie kon ik niet anders concluderen dan dat ik dit moest doen.
Lees meer
  • 15-09-2016
Portret Van Actrice Daria Mohr

Portret van actrice Daria Mohr

Zestien jaar geleden bracht de diagnose MS een abrupte ommekeer in het leven van actrice Daria Mohr, toen 54 jaar jong. Ze stopte met acteren en schoolde zich om tot mediator, vooral bij echtscheidingen waarbij kinderen in het spel zijn. Daria is getrouwd, heeft een dochter, een zoon en twee kleindochters.
Lees meer
  • 15-09-2016
Jong En Onkwetsbaar?

Jong en onkwetsbaar?

Vala van den Boomen blogt over haar leven op het platteland, over haar zorgintensieve kinderen en sinds een jaar of wat ook over haar MS. MSzien sprak met deze actieve blogster, die soms heel wat over zich heen kreeg door haar uitgesproken schrijfstijl en controversiële onderwerpen.
Lees meer
  • 19-05-2016
De Patiënt Meer Aan Het Woord!

De patiënt meer aan het woord!

Sinds begin 2015 vormen de patiëntenvereniging MS vereniging Nederland en de website MSweb een bestuurlijk geheel. Een goede reden om elkaar beter te leren kennen. MSzien vraagt Jan van Amstel, een betrekkelijk nieuw bestuurslid, naar zijn visie op de ontwikkelingen in de MS-wereld.
Lees meer
  • 07-01-2016
Zonder Compensatie Geen Participatie

Zonder compensatie geen participatie

Het kabinet Rutte-Samson had toegezegd in het regeerakkoord deze zomer het VN Verdrag voor rechten van mensen met een beperking te bekrachtigen. Het Plan van Aanpak voor de implementatie is echter pas in juni naar de Tweede Kamer gestuurd. Dat betekent weer uitstel. MSZien vraagt Jan Troost, bekend belangenbehartiger en actievoerder, naar zijn zorgen over deze ontwikkeling.
Lees meer
  • 05-11-2015
Neem Maar Aan Dat Mijn Ziel Vrede Heeft (2)

Neem maar aan dat mijn ziel vrede heeft (2)

Wanneer vind je je leven nog waardevol, en wanneer heeft verlies de overhand? Over deze vraag ging het gesprek met Kris Jacobs, die heeft besloten dat de MS nu genoeg genomen heeft. Hij beëindigde deze zomer zijn leven, door middel van euthanasie. Slot van een tweeluik.
Lees meer
  • 04-10-2015
‘Neem Maar Aan Dat Mijn Ziel Vrede Heeft’ (1)

‘Neem maar aan dat mijn ziel vrede heeft’ (1)

Wanneer vind je je leven nog waardevol, en wanneer heeft verlies de overhand? Over deze vraag gaat het gesprek met Kris Jacobs, die heeft besloten dat de MS nu genoeg genomen heeft. Hij zal deze zomer zijn leven beëindigen, door middel van euthanasie. MSzien praat met hem en zijn kinderen over deze beslissing en over hoe dit in zijn levensfilosofie past. Deel 1 van een tweeluik.
Lees meer
  • 26-06-2015