skip to Main Content

Portretten

MSzien 2, 2018

Dubbelop: én MS én aardbevingsschade

Hij heeft er niks van gevoeld, maar zij weet het nog al te goed. Om zeven uur op een ochtend stond het hele huis te trillen. Hoewel ze het niet eerder had meegemaakt, wist ze meteen wat het was: de aardbevingen.
Otwin Van Dijk, Activist, Wethouder, Burgemeester En Rolstoeler

Otwin van Dijk, burgemeester en rolstoeler

Otwin van Dijk noemt zichzelf in elk interview een zondagskind, en dat straalt hij ook uit. Hij is opgewekt, gedreven en een spraakwaterval. Toch zat het hem niet altijd mee in het leven: als 18- jarige dook hij in ondiep water en liep een hoge dwarslaesie op.
1000 Gezichten - Hanneke

1000 gezichten van MS

Portret van Hanneke: Nu Hanneke met pensioen is, zit ze absoluut niet stil. “Door de MS kan ik geen zwaar werk meer doen, maar ik heb genoeg andere hobby’s. En de MS Vereniging Nederland Regio Friesland slokt erg veel tijd op.
Tiety Bouma

Duizendpoot met wankele benen

Tiety Bouma aan het woord, één van de 60 vrijwilligers van MSweb. “Gewoon dóen!” Tiety kreeg van haar ouders naast haar Friese naam, veel creatieve talenten mee. Die ontplooide ze pas gaandeweg. Voor MSweb vergaart ze al tien jaar nieuwsberichten, ze is een stabiele pijler onder de website.
Mitsai

1000 gezichten – Mitsai van der Horst

“Als ik één advies mag geven: blijf sporten” In de koffiecorner van het UMCG tref ik Mitsai, een dame van onbepaalde leeftijd met het typerende MS-loopje en een stok ter ondersteuning. Na een aantal jaren in een rolstoel te hebben gezeten kan Mitsai weer korte stukken lopen. “ Ik heb mijzelf uit mijn rolstoel gesport”.
Back To Top