Portret Denise Bakker (22)

Portret Denise Bakker (22)

‘Van thuis zitten op de bank word ik ook niet gelukkig’. Denise heeft al enkele jaren een blog op MSkidsweb en haalt daar veel voldoening uit. Zeven jaar geleden kreeg ze de diagnose MS.
Het Relaas Van Een Moeder

Het relaas van een moeder

‘Samen dragen. Dat is het enige wat je kan doen als naaste’ Het relaas van een moeder Ze is zijn moeder, zijn naaste. Ze loopt het hem mee, leest mee, leeft mee. Is er voor hem, ondersteunt hem waar nodig,…

1000 gezichten van MS

Quirien Schreurs kreeg op haar zestiende, na een week met een half verlamd gezicht rondgelopen te hebben, de diagnose MS. MSzien vroeg haar hoe ze haar leven weer op de rails kreeg.
Dubbelop: én MS én Aardbevingsschade

Dubbelop: én MS én aardbevingsschade

Hij heeft er niks van gevoeld, maar zij weet het nog al te goed. Om zeven uur op een ochtend stond het hele huis te trillen. Hoewel ze het niet eerder had meegemaakt, wist ze meteen wat het was: de aardbevingen.
Otwin Van Dijk, Burgemeester En Rolstoeler

Otwin van Dijk, burgemeester en rolstoeler

Otwin van Dijk noemt zichzelf in elk interview een zondagskind, en dat straalt hij ook uit. Hij is opgewekt, gedreven en een spraakwaterval. Toch zat het hem niet altijd mee in het leven: als 18- jarige dook hij in ondiep water en liep een hoge dwarslaesie op.
1000 Gezichten Van MS

1000 gezichten van MS

Portret van Hanneke: Nu Hanneke met pensioen is, zit ze absoluut niet stil. “Door de MS kan ik geen zwaar werk meer doen, maar ik heb genoeg andere hobby’s. En de MS Vereniging Nederland Regio Friesland slokt erg veel tijd op.
Interview Met Jarno Gall

Interview met Jarno Gall

Jarno is pas 24, maar hij heeft zijn MS een plek kunnen geven in zijn leven. Dit leven is de afgelopen jaren flink veranderd. Hij kijkt echter niet naar wat er niet meer kan, maar juist wat hij allemaal nog wél kan.
Hersenvlekken

Hersenvlekken

In ‘Hersenvlekken’ portretteert Sara van der Kooi zichzelf met haar MS open en bloot op een ontroerende en humoristische wijze. En in een originele vorm.
1000 Gezichten Van MS

1000 gezichten van MS

"Je kunt me herkennen aan mijn rode autootje én aan mijn rode appelwangen." En inderdaad: dát is geen probleem. Lotte Kogelman (35 jaar, getrouwd en moeder van een zoontje van vier jaar) is de volgende in de reeks 1000 gezichten van MS.
Duizendpoot Met Wankele Benen

Duizendpoot met wankele benen

Tiety Bouma aan het woord, één van de 60 vrijwilligers van MSweb. “Gewoon dóen!” Tiety kreeg van haar ouders naast haar Friese naam, veel creatieve talenten mee. Die ontplooide ze pas gaandeweg. Voor MSweb vergaart ze al tien jaar nieuwsberichten, ze is een stabiele pijler onder de website.