Connection Information

To perform the requested action, WordPress needs to access your web server. Please enter your FTP credentials to proceed. If you do not remember your credentials, you should contact your web host.

Connection Type

MS kent vele gezichten - lees persoonlijke verhalen
homesitemapcontactA+

Portretten

Duizendpoot Met Wankele Benen

Duizendpoot met wankele benen

Tiety Bouma aan het woord, één van de 60 vrijwilligers van MSweb. “Gewoon dóen!” Tiety kreeg van haar ouders naast haar Friese naam, veel creatieve talenten mee. Die ontplooide ze pas gaandeweg. Voor MSweb vergaart ze al tien jaar nieuwsberichten, ze is een stabiele pijler onder de website.
Lees meer
  • 15-06-2017
Portret Van Maxim

Portret van Maxim

Maxim Wermuth kreeg de liefde voor kunst en cultuur met de Indische paplepel ingegoten: zijn moeder nam hem vaak mee naar musea en culturele evenementen. Dat hij cineast en fotograaf werd is dan ook geen verrassing. Hij zet zijn talenten nu in voor MSweb.
Lees meer
  • 15-12-2016
Fardau Boxum: “Ik Ben Zoveel Meer Dan Die MS”

Fardau Boxum: “Ik ben zoveel meer dan die MS”

“Ik heb wel eens gehoord dat ik mijn kop in het zand steek. Niks is minder waar: elke dag denk ik wel een keer aan mijn ziekte. Maar ik wil zoveel mogelijk mijn gewone, vrolijke leven leiden, met mijn dochters, Reinier en de mensen die ik liefheb."
Lees meer
  • 15-12-2016
‘Het Gaat Erom Dat Je Je Grens Verlegt’

‘Het gaat erom dat je je grens verlegt’

Stel je voor: je staat in een witte wereld, de wind raast om je hoofd en het uitzicht is weids. Om je heen sneeuwtoppen en gletsjers. Je bent moe en hebt weinig zuurstof – en er zijn nog een aantal dagen te gaan voor het basiskamp weer in zicht is. Dit maakte Niels van Buren (37) mee, als eerste man met MS op de top van de Mount Everest.
Lees meer
  • 15-09-2016
Boaz Spermon Over AHSCT En Meer

Boaz Spermon over AHSCT en meer

Anderhalf jaar lang verdiept Boaz Spermon zich in HSCT-therapie voor MS. Hij leest wetenschappelijke artikelen en ervaringsverhalen, volgt onderzoeken in buitenlandse academische centra. Boaz: ‘Het was een risico, maar uit alle informatie kon ik niet anders concluderen dan dat ik dit moest doen.
Lees meer
  • 15-09-2016
Portret Van Actrice Daria Mohr

Portret van actrice Daria Mohr

Zestien jaar geleden bracht de diagnose MS een abrupte ommekeer in het leven van actrice Daria Mohr, toen 54 jaar jong. Ze stopte met acteren en schoolde zich om tot mediator, vooral bij echtscheidingen waarbij kinderen in het spel zijn. Daria is getrouwd, heeft een dochter, een zoon en twee kleindochters.
Lees meer
  • 15-09-2016
Een Rijstepikker Met MS

Een rijstepikker met MS

Al 3,5 jaar lang schrijft oud-Telegraaf journalist Ernst Nordholt columns over zijn leven met MS. Nu zijn ze gebundeld in het boek ‘Kroniek van een Klein Bestaan’. Steunend op zijn nitro-rollator in het verzorgingshuis zegt hij: ‘Ik heb al veel afdelingsgenoten met het boek in hun mandje zien rond hobbelen.’
Lees meer
  • 13-06-2016
Fleur Agema, Politica Met MS

Fleur Agema, politica met MS

Fleur Agema, politica met MS en hart voor de zorg. De diagnose MS gooit je leven overhoop. Maar het kan ook nieuwe deuren openen, talenten aanboren of je in een andere wereld doen belanden. Fleur Agema was ooit ontwerper en werkte op een architectenbureau. Sinds 2006 is ze gedreven politica en woordvoerder 'Zorg'  voor de Partij voor de Vrijheid (PVV).
Lees meer
  • 13-06-2016
Jong En Onkwetsbaar?

Jong en onkwetsbaar?

Vala van den Boomen blogt over haar leven op het platteland, over haar zorgintensieve kinderen en sinds een jaar of wat ook over haar MS. MSzien sprak met deze actieve blogster, die soms heel wat over zich heen kreeg door haar uitgesproken schrijfstijl en controversiële onderwerpen.
Lees meer
  • 19-05-2016
De Patiënt Meer Aan Het Woord!

De patiënt meer aan het woord!

Sinds begin 2015 vormen de patiëntenvereniging MS vereniging Nederland en de website MSweb een bestuurlijk geheel. Een goede reden om elkaar beter te leren kennen. MSzien vraagt Jan van Amstel, een betrekkelijk nieuw bestuurslid, naar zijn visie op de ontwikkelingen in de MS-wereld.
Lees meer
  • 07-01-2016