MS Onderzoek in Nederland

Jonge onderzoekers

Jonge onderzoekers: Linda Rolf

Linda Rolf (29) studeerde geneeskunde en liep een coschap neurologie. Daar is haar fascinatie voor neurologie en MS ontstaan. “Het ziektebeeld is zo interessant dat ik besloot ermee verder te gaan.” MS was vóór haar coschap redelijk onbekend. “Het is supercomplex, weet ik nu.”
Lees meer

Jonge onderzoekers: Merlin Weeda

Merlin: “De werking van hersenen is zo boeiend. Het is zo bijzonder dat we met onze eigen brein onze hersenen niet snappen. En ze zijn zo essentieel: een hart kan nog vervangen worden, hersenen niet. Alles ligt in de hersenen verankerd. Ook de persoonlijkheid wordt erdoor bepaald”.
Lees meer

Het onderzoekspad van… Martijn Steenwijk

“MS is nog steeds een grotendeels onbegrepen ziekte”, zegt Martijn Steenwijk. Vorig jaar is Martijn gepromoveerd op het onderwerp ‘Hersenkrimp bij MS’ en MS fascineert hem nog steeds: “Ik wil alle puzzelstukjes bij elkaar krijgen.”
Lees meer

Omschrijving

Prof. dr. Maarten KoleDe artikelenserie: ‘MS Onderzoek in Nederland’ begon in het voorjaar van 2007. Inmiddels bevat deze serie maar liefst 50 interviews met grote namen uit het MS-veld. Achttien professoren, tal van doctoren en enkele doctorandussen. Steeds met een nieuwe invalshoek. Aflevering 50 is – althans voorlopig – het slot.

Auteur: Raymond Timmermans
Eindredacteur: Louis Weltens

In de rubriek Jonge Onderzoekers komen jonge onderzoekers aan het woord die onderzoek doen naar MS aan een Nederlandse universiteit.