homesitemapcontactA+

Klinisch

Onderscheid Tussen PPMS En RRMS

Onderscheid tussen PPMS en RRMS

De ijzeropslag in de thalamus, die een rol speelt bij het doorgeven van zintuiglijke prikkels, verschilt tussen PPMS en RRMS. Dit vonden wetenschappers nadat ze de MRI scans van verschillende hersendelen van mensen met PPRS en RRMS met elkaar vergeleken.
Lees meer
  • 26-05-2017
Is Goedaardige MS Te Voorspellen?

Is goedaardige MS te voorspellen?

Een Canadees/Italiaans onderzoeksteam zet vraagtekens bij de huidige definitie van goedaardige MS en onderzocht welke factoren betere voorspellers zijn van goedaardige MS op lange termijn.
Lees meer
  • 16-05-2017
Zelfvertrouwen Bij Loopprestaties Bij MS

Zelfvertrouwen bij loopprestaties bij MS

Verslechtering van de loopfunctie is een veelvoorkomend verschijnsel bij MS en vormt een belasting voor de patiënt. In Amerika is onderzoek verricht naar zelfvertrouwen in samenhang met loopprestatie bij personen met MS met het doel de loopprestatie te verbeteren.
Lees meer
  • 31-03-2017
Verstoorde Netwerken En Cognitie

Verstoorde netwerken en cognitie

Om het optreden van cognitieve klachten beter te begrijpen onderzochten Amsterdamse onderzoekers de hersenfunctie van mensen met MS met en zonder cognitieve klachten met behulp van functionele MRI scans.
Lees meer
  • 24-03-2017
Atrofie En Ijzer Bij SPMS

Atrofie en ijzer bij SPMS

Er blijkt een correlatie te zijn tussen de hoeveelheid ijzer concentratie in bloed en de atrofie (hersenkrimping) van de hersenen van mensen met secondair progressieve MS (SPMS).
Lees meer
  • 03-03-2017
SCD27 Helpt Bij Voorspellen MS Na CIS

sCD27 helpt bij voorspellen MS na CIS

Onderzoek MS centrum Erasmus: Soluble CD27 (sCD27) in hersenvocht van mensen met een eerste aanval van mogelijk MS (CIS) helpt mee bij het voorspellen van een latere MS diagnose en een hoger aantal MS aanvallen per jaar.
Lees meer
  • 03-02-2017
Hoestfunctie Verminderd Bij Gevorderde MS

Hoestfunctie verminderd bij gevorderde MS

Ademhalingsproblemen komen vaak voor bij mensen in een vergevorderd stadium van MS. Recent onderzoek toont aan dat de functie van spieren die bij uitademen gebruikt worden het meest aangetast is en dat dit is gekoppeld aan een verminderd vermogen om te hoesten.
Lees meer
  • 31-01-2017
Ocrelizumab Werkzaam Bij PP-MS

Ocrelizumab werkzaam bij PP-MS

Ocrelizumab lijkt de progressie van primair progressieve MS te vertragen. Dat concluderen onderzoekers in een fase 3 onderzoek, nadat zij eerder de werkzaamheid bij relapsing-remitting MS bestudeerden.
Lees meer
  • 20-01-2017