homesitemapcontactA+

Klinisch

Zelfvertrouwen Bij Loopprestaties Bij MS

Zelfvertrouwen bij loopprestaties bij MS

Verslechtering van de loopfunctie is een veelvoorkomend verschijnsel bij MS en vormt een belasting voor de patiënt. In Amerika is onderzoek verricht naar zelfvertrouwen in samenhang met loopprestatie bij personen met MS met het doel de loopprestatie te verbeteren.
Lees meer
  • 31-03-2017
Verstoorde Netwerken En Cognitie

Verstoorde netwerken en cognitie

Om het optreden van cognitieve klachten beter te begrijpen onderzochten Amsterdamse onderzoekers de hersenfunctie van mensen met MS met en zonder cognitieve klachten met behulp van functionele MRI scans.
Lees meer
  • 24-03-2017
Atrofie En Ijzer Bij SPMS

Atrofie en ijzer bij SPMS

Er blijkt een correlatie te zijn tussen de hoeveelheid ijzer concentratie in bloed en de atrofie (hersenkrimping) van de hersenen van mensen met secondair progressieve MS (SPMS).
Lees meer
  • 03-03-2017
SCD27 Helpt Bij Voorspellen MS Na CIS

sCD27 helpt bij voorspellen MS na CIS

Onderzoek MS centrum Erasmus: Soluble CD27 (sCD27) in hersenvocht van mensen met een eerste aanval van mogelijk MS (CIS) helpt mee bij het voorspellen van een latere MS diagnose en een hoger aantal MS aanvallen per jaar.
Lees meer
  • 03-02-2017
Hoestfunctie Verminderd Bij Gevorderde MS

Hoestfunctie verminderd bij gevorderde MS

Ademhalingsproblemen komen vaak voor bij mensen in een vergevorderd stadium van MS. Recent onderzoek toont aan dat de functie van spieren die bij uitademen gebruikt worden het meest aangetast is en dat dit is gekoppeld aan een verminderd vermogen om te hoesten.
Lees meer
  • 31-01-2017
Ocrelizumab Werkzaam Bij PP-MS

Ocrelizumab werkzaam bij PP-MS

Ocrelizumab lijkt de progressie van primair progressieve MS te vertragen. Dat concluderen onderzoekers in een fase 3 onderzoek, nadat zij eerder de werkzaamheid bij relapsing-remitting MS bestudeerden.
Lees meer
  • 20-01-2017
MS: (huis)dieren Geen Bezwaar

MS: (huis)dieren geen bezwaar

Er is geen verband tussen het in aanraking komen met landbouw, veeteelt, landbouwhuisdieren en blootstellingen aan boerderijdieren en MS evenmin als aan katten en het ontwikkelen van MS.
Lees meer
  • 11-01-2017
Roken Verhoogt Kans Op Progressieve MS

Roken verhoogt kans op progressieve MS

Een onderzoek uit Queensland, Australia laat zien dat het roken van sigaretten er voor kan zorgen dat de progressieve vorm eerder kan optreden dan als je niet rookt. De onderzoekers raden daarom roken bij mensen met relapsing remitting (RR) MS af.
Lees meer
  • 20-12-2016