Therapeutisch

Tysabri Kan Minder Vaak Toegediend

Tysabri kan minder vaak toegediend

Onderzoekers vergeleken de werkzaamheid van Tysabri als dit eens per 4 weken (zoals gebruikelijk) of eens per 6 weken wordt toegediend. Zij zagen geen verschil in het aantal schubs en pleiten ervoor om Tysabri minder vaak toe te dienen, om zo het risico op de herseninfectie PML te verlagen.
Lees Meer
  • 17/09/2019
Natalizumab Bij RRMS

Natalizumab bij RRMS

Vroegtijdig beginnen met het gebruik van natalizumab bij RRMS leidt tot een gunstiger ziekteverloop. Dit suggereert een nieuwe Nederlandse studie.
Lees Meer
  • 25/07/2019
Effecten Fampridine Bij MS

Effecten Fampridine bij MS

Fampridine (Fampyra) heeft positieve effecten op de mobiliteit (looppatroon), maar ook op andere gebieden. Als de neuroloog oordeelt dat het looppatroon is verbeterd door fampridine, kunnen ook verbeteringen op ander gebied verwacht worden. Dit blijkt uit Duits onderzoek.
Lees Meer
  • 29/05/2019
Cryotherapie En MS

Cryotherapie en MS

Cryotherapie is het toepassen van (extreme) koude als medische behandeling. Het doel van deze studie is om de effectiviteit van lichaamscryotherapie en fysieke training op het psychologische en algemene welzijn van mensen met MS te evalueren.
Lees Meer
  • 07/05/2019

Medicatie na je 60e?

Uit dit onderzoek lijkt het erop dat stoppen met Ziekte Modificerende Therapie minimaal effect heeft op uitkomsten in de onderzoeksperiode bij mensen ouder dan 60 jaar.
Lees Meer
  • 20/04/2019
Balanstraining Bij MS Helpt

Balanstraining bij MS helpt

Noorse onderzoekers zagen dat een specifiek trainingsprogramma van 6 weken verbetering van balans en rompstabiliteit opleverde bij mensen met MS. Dit effect hield langdurig aan.
Lees Meer
  • 09/04/2019
Vroege Intensieve Therapie Bij MS

Vroege intensieve therapie bij MS

Het is nog steeds onduidelijk of mensen met MS in de beginfase van de ziekte een intensieve behandeling moeten krijgen of dat het raadzamer is met een milde behandeling te beginnen en later over te stappen naar een intensievere therapie. Om hierin meer duidelijkheid te scheppen, heeft een Brits team onderzoek verricht.
Lees Meer
  • 26/03/2019
Fampyra Studie

Fampyra studie

Grote fase III-studie ENHANCE van Fampyra: Fampyra® (PR-fampridine) verbetert het loopvermogen, de mobiliteit en het psychologische en fysieke functioneren van een deel van de mensen met MS gedurende minimaal 24 weken.
Lees Meer
  • 20/02/2019
Vergelijking Orale Therapieën

Vergelijking orale therapieën

Een onderzoek groep uit Australië heeft met behulp van de wereldwijde database MSBase-cohort, een directe vergelijking van de volgende orale MS therapieën uitgevoerd: de middelen teriflunomide (Aubagio®), dimethyl fumarate (Tecfidera®) en fingolimod (Gilenya®).
Lees Meer
  • 08/02/2019