homesitemapcontactA+

Therapeutisch

Verwachting Tecfidera Te Hoog

Verwachting Tecfidera te hoog

Tecfidera had een snelle marktintroductie, waarschijnlijk door de hoge verwachtingen zowel bij patiënten als bij behandelaren. De gebruiksduur van Tecfidera in de dagelijkse (klinische) praktijk blijkt echter laag te zijn.
Lees meer
  • 29-12-2017
Dotteren Niet Effectief Bij MS

Dotteren niet effectief bij MS

Italiaanse onderzoekers onderzochten 115 mensen met RRMS en CCSVI om de werkzaamheid en veiligheid van veneuze PTA te bepalen. Ze verdeelden deze mensen in 2 groepen: 76 mensen werden gedotterd en 39 kregen een placebo-behandeling.
Lees meer
  • 22-12-2017
Effect Krachttraining Positief Bij MS

Effect krachttraining positief bij MS

Aan het begin van de studie waren er geen verschillen in de scores van beide groepen. Maar na de twaalf weken krachttraining werden significante verschillen gevonden in scores van alle testen. De groep die getraind had, scoorde beter dan de controle groep in alle tests.
Lees meer
  • 05-12-2017
Dronabinol Veilig Te Gebruiken

Dronabinol veilig te gebruiken

Behandeling van neuropatische pijn bij MS is vaak niet afdoende. Toch wordt cannabis hiervoor maar zelden gegeven. Uit Duits onderzoek is echter gebleken dat Dronabinol, een cannabisproduct, voor langdurig gebruik een optie is.
Lees meer
  • 24-11-2017
Pil Voor Herstel Myeline?

Pil voor herstel myeline?

Een groep onderzoekers uit Californië denkt dat clemastine fumaraat (op de markt als antihistaminepil bij allergie) wellicht gebruikt kan worden voor herstel van de door MS aangetaste myeline.
Lees meer
  • 10-11-2017
Behandeling MS Bij Kinderen

Behandeling MS bij kinderen

De voornaamste conclusie van deze Duitse studie is dat een vroege start van de behandeling en het tijdig starten met Natalizumab of Fingolimod een positief effect heeft op de verdere ontwikkeling van MS bij kinderen.
Lees meer
  • 20-10-2017
Dimethylfumaraat (Tecfidera)

Dimethylfumaraat (Tecfidera)

Dimethylfumaraat (Tecfidera) goed alternatief voor natalizumab (Tysabri). Een deel van de mensen met RRMS die behandeld worden met natalizumab heeft een hoog risico op een infectie met het JC-virus in de hersenen (PML). Als alternatief voor natalizumab kunnen zij dimethylfumaraat (DMF) gebruiken.
Lees meer
  • 15-09-2017
Plegridy En Black Holes

Plegridy en black holes

De behandeling met Plegridy vermindert mogelijk het risico van de ontwikkeling van nieuwe MS laesies naar chronische black holes. Hierdoor vermindert op lange termijn de verergering van de handicap in RRMS door het voorkomen van onomkeerbare weefselschade in de laesies.
Lees meer
  • 01-08-2017
Cognitieve Gedragstherapie En Vermoeidheid

Cognitieve gedragstherapie en vermoeidheid

Vermoeidheid bij mensen met MS kan door cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog aanzienlijk vermindert worden, blijkt uit onderzoek van acht Nederlandse instellingen. Binnenkort start een vervolgonderzoek naar het verfijnen van deze behandeling.
Lees meer
  • 23-06-2017