homesitemapcontactA+

Therapeutisch

Pil Voor Herstel Myeline?

Pil voor herstel myeline?

Een groep onderzoekers uit Californië denkt dat clemastine fumaraat (op de markt als antihistaminepil bij allergie) wellicht gebruikt kan worden voor herstel van de door MS aangetaste myeline.
Lees meer
  • 10-11-2017
Behandeling MS Bij Kinderen

Behandeling MS bij kinderen

De voornaamste conclusie van deze Duitse studie is dat een vroege start van de behandeling en het tijdig starten met Natalizumab of Fingolimod een positief effect heeft op de verdere ontwikkeling van MS bij kinderen.
Lees meer
  • 20-10-2017
Dimethylfumaraat (Tecfidera)

Dimethylfumaraat (Tecfidera)

Dimethylfumaraat (Tecfidera) goed alternatief voor natalizumab (Tysabri). Een deel van de mensen met RRMS die behandeld worden met natalizumab heeft een hoog risico op een infectie met het JC-virus in de hersenen (PML). Als alternatief voor natalizumab kunnen zij dimethylfumaraat (DMF) gebruiken.
Lees meer
  • 15-09-2017
Plegridy En Black Holes

Plegridy en black holes

De behandeling met Plegridy vermindert mogelijk het risico van de ontwikkeling van nieuwe MS laesies naar chronische black holes. Hierdoor vermindert op lange termijn de verergering van de handicap in RRMS door het voorkomen van onomkeerbare weefselschade in de laesies.
Lees meer
  • 01-08-2017
Cognitieve Gedragstherapie En Vermoeidheid

Cognitieve gedragstherapie en vermoeidheid

Vermoeidheid bij mensen met MS kan door cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog aanzienlijk vermindert worden, blijkt uit onderzoek van acht Nederlandse instellingen. Binnenkort start een vervolgonderzoek naar het verfijnen van deze behandeling.
Lees meer
  • 23-06-2017
Prednisolon: Pil Of Infuus?

Prednisolon: pil of infuus?

Italiaanse onderzoekers vergeleken een aantal buitenlandse studies en kwamen tot de conclusie dat er geen significante verschillen zijn tussen behandeling met prednisolon per infuus of in pilvorm.
Lees meer
  • 02-06-2017
Risico Natalizumab Bij MS

Risico Natalizumab bij MS

Ondanks de risico analyse op PML, die gemaakt wordt voor het beginnen met Natalizumab, is er geen aantoonbare afname van PML bij Natalizumab gebruik. Ook het aantal mensen met MS die Natalizumab gebruiken is niet gedaald.
Lees meer
  • 30-05-2017
In USA Goedkeuring PP-MS Medicijn

In USA goedkeuring PP-MS medicijn

In de Verenigde Staten is het medicijn Ocrevus van fabrikant Genentech goedgekeurd voor zowel volwassenen met RR- als PP-MS. Het is voor het eerst, dat er een goedgekeurd medicijn voor PP-MS op de markt komt.
Lees meer
  • 18-04-2017
Vergelijking Tussen 4 Behandelingen

Vergelijking tussen 4 behandelingen

Alemtuzumab (Lemtrada) en Natalizumab (Tysabri) lijken effectieve en rendabele medicijnen te zijn bij de behandeling van RRMS. Dit blijkt uit Australisch onderzoek onder ruim 4.000 mensen met RRMS die al langer dan 5 jaar behandeld werden voor MS.
Lees meer
  • 04-04-2017