homesitemapcontactA+

Therapeutisch

Cognitieve Gedragstherapie En Vermoeidheid

Cognitieve gedragstherapie en vermoeidheid

Vermoeidheid bij mensen met MS kan door cognitieve gedragstherapie bij een psycholoog aanzienlijk vermindert worden, blijkt uit onderzoek van acht Nederlandse instellingen. Binnenkort start een vervolgonderzoek naar het verfijnen van deze behandeling.
Lees meer
  • 23-06-2017
Prednisolon: Pil Of Infuus?

Prednisolon: pil of infuus?

Italiaanse onderzoekers vergeleken een aantal buitenlandse studies en kwamen tot de conclusie dat er geen significante verschillen zijn tussen behandeling met prednisolon per infuus of in pilvorm.
Lees meer
  • 02-06-2017
Risico Natalizumab Bij MS

Risico Natalizumab bij MS

Ondanks de risico analyse op PML, die gemaakt wordt voor het beginnen met Natalizumab, is er geen aantoonbare afname van PML bij Natalizumab gebruik. Ook het aantal mensen met MS die Natalizumab gebruiken is niet gedaald.
Lees meer
  • 30-05-2017
In USA Goedkeuring PP-MS Medicijn

In USA goedkeuring PP-MS medicijn

In de Verenigde Staten is het medicijn Ocrevus van fabrikant Genentech goedgekeurd voor zowel volwassenen met RR- als PP-MS. Het is voor het eerst, dat er een goedgekeurd medicijn voor PP-MS op de markt komt.
Lees meer
  • 18-04-2017
Vergelijking Tussen 4 Behandelingen

Vergelijking tussen 4 behandelingen

Alemtuzumab (Lemtrada) en Natalizumab (Tysabri) lijken effectieve en rendabele medicijnen te zijn bij de behandeling van RRMS. Dit blijkt uit Australisch onderzoek onder ruim 4.000 mensen met RRMS die al langer dan 5 jaar behandeld werden voor MS.
Lees meer
  • 04-04-2017
Lange Termijn Stamceltherapie

Lange termijn stamceltherapie

Een groot retrospectief onderzoek heeft uitgewezen dat bij 46 procent van de mensen met agressieve MS, die een stamceltransplantatie hadden ondergaan, de MS na 5 jaar nog niet verergerd was.
Lees meer
  • 18-03-2017
Δ9-THC Tegen Spasticiteit In MS

Δ9-THC tegen spasticiteit in MS

Onderzoekers van het Center of Human Drug Research hebben de stof Δ9-Tetrahydrocannabinol (Δ9-THC) onderzocht op de verdraagzaamheid en werkzaamheid in mensen met progressieve MS. Zij vonden dat Δ9-THC mogelijk een rol kan spelen in behandeling van spasticiteit en neuropathische pijn bij mensen met PP MS.
Lees meer
  • 10-03-2017
Anticonceptiepil En MS

Anticonceptiepil en MS

Het doel van deze studie is observeren of het gebruik van orale voorbehoedsmiddelen samenhangt met een afgenomen risico op terugvallen bij vrouwen met MS. Er is onzekerheid over het effect van orale voorbehoedsmiddelen op het verloop van MS.
Lees meer
  • 21-02-2017
Meerdere Effecten Fampyra

Meerdere effecten Fampyra

Fampyra is een medicijn dat bij een deel van de mensen met MS de loopfunctie verbetert. Duitse onderzoekers hebben aangetoond dat het middel bij sommige mensen ook het cognitieve functioneren verbetert en dat moeheid en depressieve gevoelens erdoor afnemen.
Lees meer
  • 17-02-2017